Swedavia och Sunfleet erbjuder nu bilpooler på Malmö Airport, Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda. Samarbetet innebär att de flygresenärer som är medlemmar i Sunfleet’s bilpool kan kombinera bil med flyg på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

– Bilpool är ett nytt och efterfrågat alternativ för våra resenärer. Därför är vi glada att vi nu kan erbjuda ett sådant alternativ via Sunfleet. säger Leo Schneede, angöringsansvarig, Swedavia Malmö Airport.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med över 1000 bilar på drygt 350 poolplatser i ett 40 tal städer. Medlemsantalet växer med ca 20 procent per år och idag är drygt 31 000 medlemmar. Bilpool är ett bra alternativ till egen bil eller hyrbil.

– Vi finns sedan tidigare nära de stora tågstationerna i Sverige. Att vi nu kan ställa ut poolbilar på flygplatser är en viktig kugge för att kunna erbjuda en heltäckande reselösning. Det här ökar incitamentet ytterligare att börja använda bilpool, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet.

Initialt kommer Sunfleet att ställa ut två Volvobilar på Malmö Airport, två på Göteborg Landvetter och fyra på Stockholm Arlanda. Alla bilarna är miljöklassade. Sedan tidigare finns Sunfleet på Visby Airport. Ambitionen är att utöka samarbetet till fler flygplatser i nästa fas.